sohbet sitesi Sohbet sitesi sohbet Hosting sohbet sanalbilgi Sohbet sitesi

2023-İSG/1 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimine göre İSG sınav tarihi

CevdetErten

Co Admin
25 Mar 2023
19,818
38
2023-İSG/1 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimine göre İSG sınav tarihi

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 2023-İSG/1 için geri sayım devam ediyor. ÖSYM takvimine göre, İSG sınavı mayıs ayında yapılacak. Pek, 2023-İSG/1 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimine göre İSG sınav tarihi...

2023 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG), İSG/1 Sınavı 6 Mayıs 2023 tarihinde, İSG/2 Sınavı ise 10 Aralık 2023 tarihinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacak.

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

fQZmflMKd0SfCxzBW1JYWw.jpg

SINAVA GİRERKEN ADAY YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

FOTOĞRAFLI NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ FOTOĞRAFLI PASAPORTUN ASLI: Bir adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını da yanında bulundurması zorunludur.

Nüfus cüzdanında/T.C. Kimlik Kartında/Geçici Kimlik Belgesinde/KKTC Kimlik Kartında adayın güncel bir fotoğrafının olması zorunludur. Nüfus cüzdanında/T.C. Kimlik Kartında/Geçici Kimlik Belgesinde/KKTC Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylar sınava alınmayacaklar.