Sohbet sitesi sohbet Hosting sohbet sohbet sohbet

ÇOCUKLAR DA DUYGUSAL GELİŞİM

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 626
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 626

Küçük çocuklar da gittikçe artan öz farkındalığı genişleyen bir yelpazeden duyguları hissetme becerisine bağlıdır. Yetişkinler gibi küçük çocuklarda bir gün içinde bir çok duyguyu deneyimlerler. Erken çocukluktaki duygusal gelişimleri onlara diğer insanların duygusal tepkilerine bir anlam verme çabası gösterme ve kendi duygularını kontrol etme olanağı verir.
Duyguları ifade etme: Küçük çocuklar neşe ve korku gibi duyguları deneyimler ama öz bilinç duyguları deneyimlemek için çocuklar kendilerinden diğerlerinden ayrı olarak söz etmeli ve kendilerinin diğerlerinden ayrı olarak farkında olmalıdırlar gurur utanç mahcubiyet ve suçluluk öz bilinç duygularına örnektir.
Öz bilinç duygular bebekte yaklaşık 18 aylıkken öz farkındalık ortaya çıkıncaya kadar gelişmemektedir.
Erken çocukluk yıllarında gurur ve suçluluk gibi duygulara daha sık rastlanılır.
Bunları özellikle etkileyen ebeveynlerin çocuklarının davranışlarına tepkileridir örneğin küçük bir çocuk bir ebevyinkız kardeşini ısırdığın için kendini kötü hissetmelisin dediğinde utancı yaşaya bilir.
Duyguları anlama: Erken çocuklukta duygusal gelişimde en önemli değişiklikler arasında duyguların daha fazla anlaşılması bulunmaktadır. Erken çocukluk erken çocukluk sırasında küçük çocuklar belirli durumlarda belirli duyguların uyandırma uyandırılmasının muhtemel olduğunu yüz ifadelerinin belirli duyguları gösterdiği ve duyguların davranışı etkilediği ve duyguların diğerlerinin duygularını etkilemek için kullanabileceğini gittikçe daha fazla anlarlar yakın tarihli bir meta analiz duygular hakkında bilginin ( duygusal belirtileri anlamak gibi; örneğin küçük bir çocuğun bir yaşıtının oyun dışı bırakılmak konusunda üzgün üzgün hissettiğini anlaması gibi) 3 5 yaşlarındaki çocukların sosyal yeterliliğiyle pozitif olarak ( oyun dışı bırakılan çocuğa sempatik bir tepki vermesi gibi
Çocuklar duygularını tarif etmek için kullandıkları terimlerin sayısını 2 ve 4 yaşları arasında kayda değer bir şekilde artırırlar duygularının nedenleri ve sonuçları hakkında da bir bilgi edinirler.
çocuklar 4 5 yaşlarında düşüncelere kafa yorma konusunda da artan bir beceri gösterirler 5 yaşına geldiğinde çoğu çocuk zorlu koşulların oluşturduğu duyguları net bir şekilde belirliye bilir ve günlük stresle başa çıkmak için başvurabilecekleri stratejileri tanımlayabilir.
 

jeSt

𝕲𝖊𝖞𝖎𝖐𝕱𝖔𝖗𝖚𝖒.𝕮𝖔𝖒
Forum Sahibi
24 Ocak 2023
13,133
378
Emeğinize sağlık güzel birnpaylasim olmuş @NeSLi
 

jeSt

𝕲𝖊𝖞𝖎𝖐𝕱𝖔𝖗𝖚𝖒.𝕮𝖔𝖒
Forum Sahibi
24 Ocak 2023
13,133
378
@NeSLi eğitici bir paylaşım olmuş . 3 çocuk babası olarak gayet başarılı buldum 🤭
 
Üst