Bir Kadın Olarak Karşımdaki İnsana Ne Sorardım?

GeyikLordu 

Yönetim
Forum Sahibi
Image

Image

Image

Image

Image

Image

🌹 Bir Kadın Olarak Karşımdaki İnsana Ne Sorardım?​

İnsanları tanımak bazen uzun yıllar alır, bazen de doğru sorulan birkaç soru her şeyi değiştirebilir. Bir kadın olarak karşımdaki insanı tanımak isteseydim, onun ne kadar kazandığından, hangi arabaya bindiğinden ya da kaç takipçisi olduğundan önce karakterini anlamaya çalışırdım. Çünkü bir insanın gerçek değeri sahip olduklarında değil, hayata ve insanlara nasıl baktığında gizlidir.

İlk olarak şu soruyu sorardım:

"Hayatında seni en çok mutlu eden şey nedir?"

Bu sorunun cevabı bana onun nelere değer verdiğini anlatırdı. Çünkü bazı insanlar mutluluğu başarıda bulurken, bazıları ailede, dostlukta veya küçük anlarda bulur. İnsanların mutluluk kaynakları, onların karakterlerinin en önemli yansımalarından biridir.

Daha sonra şunu sorardım:

"Zor zamanlarında nasıl bir insana dönüşürsün?"

Çünkü herkes güzel günlerde iyi olabilir. Asıl önemli olan, hayat zorluklar çıkardığında nasıl davrandığımızdır. Öfkelenen mi, mücadele eden mi, yoksa pes eden biri mi olduğunu bilmek isterdim.

Bir başka sorum ise şöyle olurdu:

"Sence bir ilişkide en önemli şey nedir?"

Bu sorunun cevabı, karşımdaki kişinin sevgiye ve ilişkilere bakışını anlamamı sağlardı. Güven mi derdi, sadakat mi, saygı mı yoksa sevgi mi? Her cevap aslında onun ilişki anlayışını ortaya koyar.

Belki de en çok şu sorunun cevabını merak ederdim:

"Seni gerçekten tanıyan bir insan seni üç kelimeyle nasıl anlatırdı?"

İnsanlar kendilerini anlatırken farklı olabilirler, ancak onları yakından tanıyan insanların gözündeki yerleri çoğu zaman gerçeğe daha yakındır.

Son olarak ise şu soruyu sorardım:

"Beş yıl sonra kendini nerede görmek istiyorsun?"

Çünkü hayalleri olmayan bir insanın geleceğe dair yönü de olmaz. Büyük hayaller kurması şart değildir; önemli olan bir amacı ve yaşam enerjisinin olmasıdır.

Araştırmalar, anlamlı soruların insanlar arasındaki yakınlığı ve karşılıklı beğeniyi artırabildiğini gösteriyor. Özellikle açık uçlu sorular sormak ve verilen cevapları dikkatle dinlemek, daha güçlü bağlar kurulmasına yardımcı oluyor. (PubMed)

Bir kadının soracağı en güzel soru aslında karşısındaki insanın kim olduğunu ortaya çıkaran sorudur. Çünkü dış görünüş zamanla değişebilir, başarılar gelip geçebilir; ancak karakter, insanı insan yapan en değerli özelliktir.

• Geri