Eğitim, Ekonomi ve Gündemden Öne Çıkanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jeSt 
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jeSt 

🤴 Forum Sahibi - Kurucu
Forum Sahibi
Lv.
3
Geyikçi
★ Seviye 3
XP 137 / 150 XP
%
287 Mesaj
Sonraki 300
Daha fazla mesaj, daha yüksek seviye!
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Türkiye Gündeminde Bugün: Eğitim, Ekonomi ve Gündemden Öne Çıkanlar​

Türkiye'de 14 Eylül 2026 Pazartesi günü siyaset, ekonomi, eğitim ve günlük yaşam başlıkları öne çıkıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ve öğretmen ders başı yaparken, Ankara'da da eğitim gündemine ilişkin önemli programlar gerçekleştiriliyor.

Okullarda yeni dönem başladı​

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması Türkiye'nin gündemindeki önemli başlıklardan biri oldu. Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla eğitim yılı açılışı ve tamamlanan eğitim yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleştiriliyor.

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla öğrenciler yeniden sınıflardaki yerlerini alırken, ailelerde de okul masrafları, ulaşım ve eğitim sürecine ilişkin hareketlilik başladı.

Ekonomide gözler piyasalarda​

Haftanın ilk işlem gününde döviz piyasası da yakından takip ediliyor. İstanbul serbest piyasasında dolar 48,6190 TL, euro ise 56,2930 TL seviyesinden güne başladı.

Akaryakıt tarafında ise özellikle motorin fiyatları gündemde. Benzine 12 Eylül'de yaklaşık 3,20 TL'lik zam gelmesinin ardından 15 Eylül için motorinde yeni bir artış beklentisi konuşuluyor.

Siyaset ve diplomasi gündemi​

Siyasette bugün de yoğun bir program bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim programının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Konya'daki temasları gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'daki gençlik buluşmasında Türkiye'nin terörle mücadele ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri de gündeme geldi.

Türkiye gündemi hareketli​

Eğitimden ekonomiye, siyasetten günlük yaşama kadar birçok başlığın takip edildiği 14 Eylül'de Türkiye'de gündem yoğunluğunu koruyor.

Önümüzdeki günlerde özellikle ekonomi, akaryakıt fiyatları, eğitim ve siyasi gelişmelerin kamuoyunun gündeminde olmaya devam etmesi bekleniyor.

GeyikForum.com olarak Türkiye gündemindeki gelişmeleri takip etmeye ve önemli haberleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 🇹🇷

• Geri