Türkiye'de Yeni Eğitim Yılı Başladı: Milyonlarca Öğrenci Ders Başı Yaptı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jeSt 
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jeSt 

🤴 Forum Sahibi - Kurucu
Forum Sahibi
Lv.
3
Geyikçi
★ Seviye 3
XP 137 / 150 XP
%
287 Mesaj
Sonraki 300
Daha fazla mesaj, daha yüksek seviye!
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Türkiye'de Yeni Eğitim Yılı Başladı: Milyonlarca Öğrenci Ders Başı Yaptı​

Türkiye genelinde 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çaldı. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yeniden okullarda buluştu. (Anadolu Ajansı)

Yeni eğitim döneminde öğrencileri farklı kademelerde önemli değişiklikler bekliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu yıl ana sınıfı ve uygulama sınıflarının yanı sıra ilkokul 1, 2 ve 3; ortaokul 5, 6 ve 7; lise hazırlık ile 9, 10 ve 11. sınıflarda uygulanacak. (Anadolu Ajansı)

Uyum eğitimleri gerçekleştirildi​

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayan öğrencilerin yeni eğitim ortamına alışabilmeleri amacıyla 7-11 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlendi. Bu süreçte öğrencilerin okula alışmasının yanı sıra ailelerin eğitim sürecine daha etkin katılımı da amaçlandı. (Anadolu Ajansı)

Yeni dönemin ilk gününde eğitim kurumlarında çeşitli törenler düzenlenirken, öğrenciler arkadaşları ve öğretmenleriyle yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşadı. Bu yılın ilk ders teması ise “Mayamız Birlik, İlk Dersimiz Kardeşlik” olarak belirlendi. (İletişim Başkanlığı)

Eğitim yatırımları da gündemde​

Yeni eğitim yılının açılışıyla birlikte eğitim yatırımları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre 2002'de 343 bin olan derslik sayısı bugün 626 bine ulaşırken, Ankara'da son iki yılda 30 yeni okul ve 544 yeni derslik hizmete açıldı. (İletişim Başkanlığı)

Yeni eğitim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için başarılı, huzurlu ve güzel bir dönem olması temenni ediliyor.

🦌 GeyikForum.com – Güncel Eğitim Haberleri

• Geri